maandag 30 augustus 2010

Ik heb weer een projectje af!!

Ik ben in Februari naar de quiltbeurs in Rijswijk geweest en daar heb ik een patroon gekocht voor een handwerk etui en een patroon voor een weekend tas. Die handwerk etui had ik vrij vlug klaar, alleen bleef de weekend tas steeds maar liggen. Gisteren was ik dat beu en heb ik hem af gemaakt. En het resultaat mag er best wezen. Ik heb voor het eerst gequilt met de naaimachine (nee niet met Saartje, maar met mijn "oude" naaimachine) Oefening baart kunst zeggen ze, maar voor de eerste keer vond ik het niet slecht.

Nu is mijn volgende goal om met mijn maand projecten weer enigzins op tijd te lopen, want die lopen momenteel ook een beetje achter.


Jippie!!!!!!!!!!! ik ben vanaf nu een trotse eigenaar van een Singer 222K (Featherweight)

Ja,Ja, ik ben vanaf nu een trotse bezitter van een Singer 222K (featherweight).

Het is niet makkelijk on zo'n naaimachine voor een goede prijs te kopen, want de prijzen kunnen akelig hoog zijn heb ik gehoord, maar ik mag niet klagen.

Het schijnt ook zo te zijn dat Featherweight bezitters, hun naaimachine een naam geven. Ik heb al gehoord over een Josephien en over een Sylvia. Je zou zo zeggen; ze zijn niet wijs, maar ik vind het wel grappig. Het zijn natuurlijk ook wel oude dametjes(de geboortedatum van de mijne is 2 maart 1957!!) dus verdienen ze wel wat respect.

Dus dan vind ik een naam meer iets van respect tonen. Dus mijn featherweight gaat nu door het leven als "saartje"

Zijn jullie al nieuwsgierig naar mijn "saartje" ?????
Nou hier is ze dan.....















vrijdag 27 augustus 2010

ik ga vandaag kijken voor een "nieuwe" naaimachientje


Ik ga vandaag kijken naar een "nieuwe" naaimachine. Het is een naaimachine waarna ik al een tijdje zoek. Het is een singer 222 en werd gemaakt/verkocht in de 50er jaren. Het is zo'n musthave voor iedere quiltster :) Het is een kleine maar oh zo mooie machine die je overal makkelijk mee naar toe kan nemen.


Hier is een voorbeeld ervan (Dit is toevallig een Singer 221, maar ziet er nagenoeg hetzelfde eruit)


donderdag 26 augustus 2010

zo dat is weer lang geleden

Het is erg lang geleden dat ik iets gepost heb. Dit heeft verschillende oorzaken gehad. Allereerst is dus vorig jaar mei mijn schoonmoeder overleden. Toen kwam ik per juli zonder werk te zitten. intussen ben ik pas weer voor de tweede keer van werkgever gewisseld en is er bij mij afgelopen oktober Q-koorts geconstateerd. Al met al heb ik het of erg druk gehad of had ik er de puf niet voor om extra dingen te doen. Scrappen heb ik al ruim één jaar niet meer gedaan. Ik ben momenteel bezig met het maken van een paar quilts. Dit zijn maandprojecten en daar heb ik momenteel best wel een kluif aan om die op tijd af te hebben. Ik loop zelfs achter op schema. Maar ik ga mezelf niet gek maken. Ik heb nu mijzelf als doel gesteld om één bepaalde quilt(die ik nu niet kan benoemen, omdat de krijger hier misschien ook leest :) )binnen nu en 2 weken af wil hebben.
Zodra ik deze quilt af heb(die ik overigens niet alleen gemaakt heb, Rachel heeft er ook voor de helft aan gewerkt) en kado gegeven heb, zal ik hier de foto's posten.
Voor nu is het weer even genoeg.